10 Mayıs 2020 Pazar

Türkçe Altyazılı Malezya Filmleri

Size çok uzun bir liste yapmak isterdim ama maalesef bulabildiğim sadece 3 Malezya filmi var belki zamanla listemiz çoğalır ne dersiniz? 
~~

Back To You 2019


Malezya filmi ama filmde çince konuşuluyor şaşırmayın. Film, Malezya'nın gerçek çok ırksal kültürünü yansıtan ilk ırklararası filmidir.  Gerçekten seveceksiniz bir izleyin derim. Youtube'da İngilize altyazılı olarak var ayarlardan Türkçe yapıp izleyebilirsiniz. 

Tür: Aile

Filmi izlemek için Tıklayın!!
***

Pulang 2018


Gerçek bir hikayeden alıntıdır. 

Konusu: Aşk hikayesi 1939'da Serkam, Melaka'da ve hasta büyükannesine bakmak için burayı ziyaret eden Thom'a (Puteri Aishah) aşık olan yerel bir balıkçı olan Othman (Remy Ishak) atrafında geçen hikaye anlatılır. İkisi de hemen aşık olur ve bir süre sonra çok fakir olmalarına rağmen evlenirler. Evliliklerine bir oğul bahşedilmiştir, Omar ve kendileri Japon ve 2.Dünya Savaşı saldırılarından kurtulmak zorundadır, ancak savaşın bitiminden sonra kendilerini yaşayamayacak durumda bulurlar. Sonunda Othman, İngiltere ile yelken açmaya karar verir. Othman denizci olduktan ve Englad'a yelken açtıktan sonra ailesiyle bağlantısını kaybeder. Annesi oğluna babasını Liverpool'da bulmasını söyler ve sonunda babasıyla orada tanışır. Ne yazık ki babası, Othman, annesinden utandığı için eve gelmeyi reddeder. Bu yüzden Omar, babanın öldüğünü söyleyerek annesini kandırmak zorunda kalır.

Tür: Dram, Aile
***

Biarkan Cinta Tersenyum Lagi 2007



Çok sevmiştim bu ikiliyi zaten en güzeli de gerçek hayatta da evli olmaları:)

Konusu:
 Evlilik hayali kuran Maya ve fotoğrafçı Redzanın hikayesi ama birşey vardır. Maya Beyin Tümürüne yakalanmıştır.


Not: Filmin ayrıntılı tanıtımı için Tıklayın!

***

The Journey 2014



Malezya'da görmediğim harika çekimler yapılmış bu tatlı filmi mutlaka izleyin. Sanki Malezya değilde bir Kore yada Çin filmi izliyorum zannedersin. Malezya yapımı olan ve geleneksel bir düğünü, manzaralar eşliğinde bizlere sunuyor.

Konusu
: İngiltere'de okumuş olan Bee, uzun yıllar sonra Malezya'nın bir dağ köyünde oturan babasının yanına döner. Yanında İngiliz nişanlısı Benji'yi de getirmesi yaşlı baba için sürpriz olur ve babası onlara Çin geleneklerine göre bir düğün yapmak ister. Birbirlerinin dilini anlamayan Benji, kayınpederinin 11 eski okul arkadaşına davetiye vermek için beraber yola çıkar ve Malezya'nın değişik yerlerine motorsikletle giderler. 

***

Muallaf – The Convert 2008


Daha bende izlemedim bunu onun için bir yorum yapamayacağım.

Konusu:
 İki kız kardeş olan Ani ve Ana, içkici babalarından kaçarak teyzelerinin yanında yaşamaya başlarlar. Ana'nın okul masrafları için barda çalışan Ani, onun okulundaki Brian ile tanışınca aralarında bir etkileşim olur ve dini de keşfederek yaşamına anlam kazandırmaya çalışır. Malezya yapımı film, durağan bir senaryoda baskı altındaki iki kız kardeşin hayatlarını konu alıyor.

Tür: Dram
***

Suluhkan Aku Cahaya 2019



~ Sinirleri ilk başta bozabilir ama bence izlenilmesi gereken bir film anlamlı.. 

Çevirisini kendim yaptığım bir film bilgiler için: Tıklayın
***

Kimchi Untuk Awak 2017


Sürükleyici tatlı bir romantik komedi tavsiyeliktir.

Konusu: Suri Ryana'nın aynı ismin romanına dayanan hikaye, Güney Koreli bir üniversitede okuyan bir öğrenci olan Bella hakkında. Yarıyıl tatili boyunca, boş zamanını Malezya'da geçirmeye karar verdi. Ancak, sakin ve huzurlu hayatı, Danial Lee Jae Hwan adlı bir Malay-Koreli adamla kaza geçirdikten sonra altüst olur. Bu arada, Bella'nın kız kardeşi, kimchi'yi şirket başkanına hoş geldin hediyesi olarak yapmasını istiyor. Ancak, Bella yakında şirket başkanının Danial olduğunu öğrendi. Her iki taraftan da aileler her ikisini de evli bir çift olarak bir araya getirmeye karar verdiğinde işler daha da kötüye gidiyor.

Tür: Romantik, Komedi

Bir Facebook grubunda  var izleyebilirsiniz. Link bırakıyorum Tıklayın!!
***

 Aku Terima Nikahnya 2012

Buna benzeyen bir Endonezya filmi var ama tam tersi kadın hafızasını unutuyordu oda harika bir filmdi.

Konusu: Trajik bir kazadan sonra, bir koca karısıyla ilgili her şeyi unutur ve karısı, çok acı verici olmasına rağmen sevgilisinin hafızasını geri kazanmaya çalışır.

 Başaracak mı?

Tür: Romantik, Dram
~~
Not: Türkçe Alt yazılı Malezya Dizileri için Tıklayın!
Yorumlarınızı bekliyorum.

10 yorum:

  1. Kimchi untuk awak izleme linki yok varsa atabilirmisiniz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çevirisi olan site kaldırılmış .

      Sil
    2. Sadece facebookta var bende oradan izledim

      Sil
    3. Facebookta hangi sayfadan izlediniz acaba lütfen söylermisinizz bende izlemek istiyorum

      Sil
    4. Bu film şuan indiasia sitesinde var.

      Sil
  2. Aku Terima nın linki var mı acaba?

    YanıtlaSil
  3. Bu facebook sayfasinda ayrimcilik yapiliyor ancak kadinlarin isdeti kabul ediliyor erkekler diyil.
    Eyer dizi grupu kuruyorsaniz ayrimciliga yer yok bu ancak serefsizlik olur bunu yalanda serefsiz okur ancak...

    YanıtlaSil