7 Mart 2020 Cumartesi

Itaewon Class 2020 Kore Dizisi

Baya oldu güzel bir Kore dizisi izlemeyeli şuan izlediğim dizi harika ilk başta bir türlü izleyemedim internet açılamama vs. ama sonunda izleyebildim ki bu saatte bu yazıyı yazmaya çalışıyorum. Gerçekten çok iyi bir dizi olmuş karakterler olsun hikaye olsun beni diziye bağladı hele ki Park Seo Joon'un tarzına yakışıklılığına bayıldım tabi ki Kim Da Mi'da unutmayalım güçlü 20 yaşındaki bir kızı canlandırması çok yakışmış ona, yani kısacası hepsinin tarzı ve diziye uyumu harika şuan 7. bölüme geldim bu kadarı bile dizinin nasıl olduğunu bana yansıttı. 
Muhteşem!

Hakkında:

Adı: Itaewon Class 
Tür: Dram, Romantik, Gençlik
Yönetmen: Kim Sung-Yoon
Senarist: Jo Gwang-Jin (webtoon & senaryo)
Yayınlanma Tarihi: 31 Ocak 2020 – 21 Mart 2020
Yayınlanma Günleri: Cuma, Cumartesi - 23.00
Bölüm Sayısı: 16
Kanal: JTBC, Netflix
Dil: Korece
Ülke: Güney Kore 
***

Konusu:

Adaletsiz bir dünyada yükselmeyi başaran inatçı ve cesur bir grup insanın etrafında dönmektedir. Itaewon’da 'Jagga' adlı bir restoran zincirinin sahibi, Jang Dae-Hee (Yoo Jae-Myung) ve onun oğlu (Ahn Bo-Hyun), Park Sae-Ro-Yi’nin (Park Seo-Joon) hayatını mahvetmekle kalmaz, babasının ölümüne neden olurlar. Park Sae-Ro-Yi, intikam almak için sahibi oldukları 'Jagga' restoran zincirini yok etmeye karar verir ve aynı bölgede bir restoran açar.
***

Oyuncular:

Park Seo Joon, küçük bir restoranın sahibi Park Sae Ro-Yi rolünde..
Adaletsizliğe asla müsamaha göstermeyen birisidir. Bir lise öğrencisiyken, Park Sae-Ro-Yi okulda başka bir öğrenciye zorbalık yapan sınıf arkadaşı Jang Geun-Won’a (Ahn Bo-Hyun) yumruk atar. Jang Geun-Won’un babası, Park Sae-Ro-Yi’nin babasının işlettiği restoranın sahibidir ve Park Sae-Ro-Yi’nin oğlundan özür dilemesini ister. Park Sae-Ro-Yi oğlundan özür dilemeyi reddeder. Bunun üzerine, Park Sae-Ro-Yi okuldan atılır ve babası da işinden kovulur. Aradan çok geçmeden, Park Sae-Ro-Yi’nin babası, Jang Geun-Won’un neden olduğu bir trafik kazasında hayatını kaybeder. Deliye dönen Park Sae-Ro-Yi, Jang Geun-Won’u döver ve sonunda hapse girer. Hapisten çıkınca, Jang Geun-Won’dan ve onun babasından intikamını almak için sahip oldukları restoran zincirini yok etmeye karar verir. Seul’un, Itaewon bölgesinde bir restoran açar.
~
Kim Da Mi, sosyal medya ünlüsü olan Jo Yi-Seo rolünde..
Park Sae-Ro-Yi’nin (Park Seo-Joon) işlettiği restoranın müdürü olarak çalışmaktadır. Park Sae-Ro-Yi’ye karşı romantik duygular beslemektedir. (Vallaha en merak ettiğim konu bakalım kızımız istediğine ulaşabilecek mi? Umarım ulaşır:))
~
Yoo Jae Myung, 'Jagga' adlı bir restoran zincirinin acımasız sahibi olan Jang Dae Hee rolünde..
Açlık ve yoksulluk içinde büyümüştür. Kendi elleri ile 'Jagga' şirketini kurmuş ve bu günlere gelebilmiştir.
~
Nara, Park Sae Ro-Yi’nin işlettiği ilk aşkı olan Oh Soo Ah rolünde..
'Jagga' şirketinde çalışmaktadır. Etrafındaki insanların güvenini kazanmayı başarmış olan yetenekli bir kariyer kadınıdır.
~
Kim Hye Eun, 'Jangga Group'un genel müdürü olan Kang Min Jung rolünde..
Park Sae-Ro-Yi’nin babasından bir şeyler öğrenerek, zorlu kariyer basamaklarını en aşağısından tırmanarak bu konuma gelmiş sert bir kadındır. Zamanı geldiğinde ise 'Jangga Group'tan ayrılarak, Park Sae-Ro-Yi’nin (Park Seo-Joon) en sadık yardımcısı haline gelir.
~
Kim Dong Hee, Jang Dae Hee'nin evlilik dışı ve en küçük oğlu olan Jang Geun Soo rolünde..
Ailesi tarafından hiç sevgi görmemiş birisidir. Evlilik dışı bir çocuk olduğu için babası onu gerçek varisi olarak görmez ve bu yüzden ona karşı hep ilgisiz kalmıştır. Annesi sadece para düşkünü birisidir ve onu sürekli ihmal etmiştir. Bir gün, Park Sae-Ro-Yi (Park Seo-Joon) ile karşılaşır ve ona borçlanır. Ona karşı olan borcunu ödemek için onun yeni dükkanında part-time olarak çalışmaya başlar ve dükkanın başarılı bir hale gelmesi için elinden geleni yapar.
~
Ahn Bo Hyun, Jang Dae Hee'nin en büyük oğlu olan Jang Geun Won rolünde..
Kendisini 'Jangga Group'un varisi olarak görmektedir. Oldukça kibirli birisidir. Sahip olduğu para ve gücü etrafındaki güçsüzleri ezmek için kullanmaktadır. Ancak, zeki birisi değildir ve her işi eline yüzüne bulaştırmaktadır.
~
Lee Joo Young, pocha (Kore sokak lezzetleri) mutfağı aşçısı olan Ma Hyun Yi rolünde..
Ancak, yetenekli bir aşçı değildir ve yemeklerini özel yapan hiçbir şey yoktur. Park Sae-Ro-Yi'nin (Park Seo-Joon) yeni dükkanında aşçı olarak çalışmaya başlar. Burada, bir aşçı olarak kendini geliştirir.
~
Ryoo Kyung Soo, Park Sae-Ro-Yi'nin yeni dükkanında garson olarak çalışan Choi Seung Kwon rolünde..
Eskiden bir mafya için çalışmıştır ve Park Sae-Ro-Yi'nin eski koğuş arkadaşıdır.
~
Lee David, Park Sae-Ro-Yi'nin 'Jangga Group'u bitirmesine yardım eden Lee Ho Jin rolünde..
Lisedeyken Jang Geun-Won’dan (Ahn Bo-Hyun) zorbalık görmekteydi. Okulda, öğretmenler de dahil olmak üzere kimse bu zorbalığa dur demezken Park Sae-Ro-Yi bu zorbalığa engel olmaya çalışmış ve bunun sonucunda da okuldan atılmıştır. Bu yüzden, kendisini her zaman ona karşı borçlu hissetmiştir.
***
Dizi, Jo Gwang-Jin tarafından kaleme alınan "Itaewon Class" adlı bir webtoondan uyarlamadır.
~.~
Dizi Ost'u:
***
Not: En çok beğenilen Kore dizi tavsiyeleri için Tıklayın!!
(^.^)
Yorumlarınızı bekliyorum💗😊

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder