17 Şubat 2023 Cuma

Mini Kore Dizi Tavsiyeleri

Halen bilgisayarımda sakladığım ve arada sıkıldığımda tekrar açıp izlediğim en güzel Kore mini dizileri ve web dizileri izlemeyenler varsa hemen izlemeye başlayın derim:) ve tabi ki tavsiyelerinizi lütfen yazınız!
~.~

Love to Hate You 2023

10 bölümlük romantik komedi tarzı çok güzel ve eski dizileri anımsatan farklı gibi de çok sevdim mutlaka izleyin derim:)

Konusu: Erkeklere mağlup olmaktan nefret eden bir avukat ile kadınlara güvenmeyen ünlü bir oyuncu için aşkın hiçbir anlamı yoktur. Ta ki birbirleriyle çıkmak zorunda kalana dek. Canınız neyi isterse izleyin. "Büyük aşklar nefretle başlar" temalı bu komedide Kim Ok-vin (Arthdal Chronicles) ve Yoo Teo (Money Game) başrollerde.

Tür: Romantik, Komedi
Bölüm Sayısı: 10
***

Ending Again 2020

Konusu: Evlenmek istemeyen, ancak “Yeni evliler jeonse kredisi” alabilmek için evlenmeye karar veren iki kişinin dolandırıcılık evlilik romantizmini anlatıyor. 

Tür: Gençlik, Romantik, Dram
Bölüm Sayısı: 12 (Her bölüm 15 dk.)

Diziyi Youtube'dan izlemek için Tıklayın!!
***

Failing in Love 2019

Konusu: Pa-Rang(Son Sang-Yeon) ve Si-Won(Yang Hye-Ji) ilkokulda sınıf arkadaşlarıdır ve aynı binada altlı üstlü oturmaktadırlar. Pa-Rang diğer sınıf arkadaşlarından onun kendisinden hoşlandığını duyar ama ona hiçbir şey söylemez. Ortaokuldayken başka kızlara sürekli aşk itirafında bulunur. Pa-Rang o kızlar tarafından hep reddedilir. Lise ikideyken, Pa-Rang hala kızlara çıkma teklifi ediyordur. Kızlar Si-Won’un onu hala sevdiğini söyleyerek onu reddediyordur. Pa-Rang asla kız arkadaşı olamayacağından endişelenir. O Si-Won’a döner ve onu sevdiğini söyler ama bu sefer de Si-Won ona onu sevmediğini söyler. Pa-Rang’ın kafası karışır.

Tür: Gençlik, Okul, Romantik
Bölüm Sayısı: 10 (18 - 25 arası dk.)
***

Best Mistake 2019

Konusu: Günlük lise yaşamının ve aslında zorba zannedilen öğrencilerin hikayesini anlatıyor.

Tür: Okul, Gençlik, Romantik
Bölüm Sayısı: 15 (Her bölüm 8 dk.)
***

One Fine Week 2019

Konusu: Da Eun yarı zamanlı çalışıyor ve Kim Byul ilk çıkışından bu yana 5. yılında bir idol. Benzeri görünen bu iki kız birbirlerinin hayatlarını sadece 7 gün değiştirmeye karar veriyor. Bu iki kızın romantik karşılaşmalarını anlatıyor. 
(Hikaye çok tanıdık ama izleyince çok seveceksiniz.)

Tür: Romantik
Bölüm Sayısı: 10 (Her bölüm 13 dk.)
***

Wish Woosh 2 - 2019

Konusu: Min Ji Woo ve sevgiye karşı duyduğu hisler ve endişeler etrafında yoğunlaşıyor. Çalışkan, kendine güvenen ve neredeyse mükemmel bir işçidir. Bir gün, yeni bir çalışan işyerine katılır ve hayatını altüst eder.

Tür: Komedi, Romantik, Dram
Bölüm Sayısı: 10 (Her bölüm 13 dk.)
***

Maybe, Maybe Not? 2019

Konusu: Zihinleri okuyabilen bir kız, başkalarının onun hakkında ne düşündüğüne olan duyarlılığı nedeniyle üniversitesinde her zaman bir yabancı olmuştur. Aniden kıdemli bir sınıf arkadaşıyla tanışır ve şaşkınlıkla aklını okuyamaz. Birlikte vakit geçirmeye başladıkça, aşık olmaya başlarlar.
(Ay bu diziyi çok sevmiştim çok tatlı^^)

Tür: Fantastik, Romantik, Gençlik
Bölüm Sayısı: 8 (Her bölüm 10 dk.)
***

Have a Nice Dessert 2018

Konusu: Chong Nam ilk yılına Seul'deki bir üniversitede başlar. Üniversiteye gitmek için Güney Chungcheong Eyaletinden geldi. Tatlı yemeyi sever. Yeon Nam, aynı üniversitede ilk sınıf öğrencisidir. Ayrıca aynı ana dal üzerinde çalışıyorlar. Chong Nam ve Yeon Nam arkadaş olurlar ve romantik olaylar başlar.

Tür: Okul, Gençlik, Romantik, Yemek
Bölüm Sayısı: 10 (Her bölüm 15 dk.)
***

My Woofy Poofy Love 2018

Konusu: “My Woofy Poofy Love”, bu listedeki en sevimli web dizilerinden biridir. Bunun ana nedenlerinden biri, sevimli sevimli köpeklere dönüşebilen insanlarla ilgili olmasıdır. Kang Ah Jeong (Chae Ji An) erkek arkadaşı tarafından terk edildiğinde Geum Dol (Kim Do Hoon) kurtarmaya gelir. O, hayatında her zaman ihtiyaç duyduğu destek ve sevgidir. Geum Dol ile ilgili olan şey, istediği zaman golden retriever'a dönüşebilmesidir. Kulağa hoş geliyor, değil mi?

Tür: Romantik, Dram, Fantastik
Bölüm Sayısı: 8 (Her bölüm 10 dk.)
***

The History of Walking Upright 2017

Youtube'da bir klibine denk gelip hemen izlediğim çok tatlı bir bölümlük bir mini Kore dizisi çok sevdim çok seveceksin mutlaka izlemelisin.

Konusu: Kang Mina neşeli, eğlenceli bir kızdır. 7 yıldır arkadaşı Jung Jongmin'e plotonik aşıktır. Jung Jongmin, kendine yeni kız arkadaş bulunca onunla ilgilenmeye başlar ve Kang Mina'dan uzaklaşır. Jung Jongmin'nin kız arkadaşı Jayeon'a arkadaş grubu tarafından iftira atılır. Kang Mina bu durumun görgü şahidi olmasına rağmen bir şey söylemez ve Jayeon zorbalığa maruz kalır. Kang Mina kendini yenip gerçekleri anlatacak mı? 

Tür: Okul, Gençlik Bölüm Sayısı: 1
***

Dear My Name 2019

İlk önce klibini izledim ve çok beğendim harika bir site çevirisini yapmış. Kesinlikle izlemenizi tavsiye ederim:)

Konusu: “Nameverse” olarak adlandırılan bir alemin etrafında toplanmış bir fantezİ söz konusudur. İçinde bulunduğu alemde kaderin vücutlarına isimlerini yazdığı iki gencin fantastik ve ilginç buluşmalarını konu alır. 

Yoo Jae Ha (erkek başrol), fotoğrafçılıkta etrafındaki insanlardan büyük ilgi gören yakışıklı bir öğrencidir. Ancak, aşka veya kadere ilgisi çok azdır. bakalım kaderleri onları buluşturacak mı? Bölüm sayısı, 6 (her bölüm süresi 10 dk)
***

 Queen of the Ring 2017

En sevdiğim Kore mini dizilerinden bir tanesi nedense bana çok anlamlı geliyor.

Konusu: Dizi, çirkin bir kız olan Nan-Hee’nin (Kim Seul-Gi) aile sırrına sahip büyülü bir altın yüzüğü takmasının ardından gelişen olayları konu almaktadır. Yakışıklı ama bir o kadar da soğuk kalpli olan Se-Gun (Ahn Hyo-Seop) Nan-Hee’nin taktığı büyülü altın yüzük sayesinde onu çok güzel ve ideal tipi gibi olarak görmeye başlar.
Not: "Queen of Ring" dizisi "Three Color Fantasy" adı altında toplanmış, konusu farklı olan ve her birinin bir rengi temsil ettiği dizilerin sonuncu mini dizisidir. Bu dizilerden ilki "The Universe's Star" 'beyaz'ı, ikincisi "Romance Full of Life" 'yeşil'i, üçüncüsü "Queen of Ring" 'altın rengi'ni temsil etmektedir.
***

Romance Full of Life 2017

Yoon Si Yoon'un bence en tatlı karakterdeki hallerinden birtanesiydi ona böyle roller daha çok yakışıyor.

Konusu: Dizi, kullandığı ilacın yan etkilerinden dolayı insanüstü bir güç elde eden genç bir adamın etrafında dönmektedir. So In-Sung (Yoon Si-Yoon), son dört yıldır, polis memuru olabilmek için sınavlara hazırlanmaktadır. Aniden, kız arkadaşı (Jo Soo-Hyang) hiçbir açıklama yapmadan onu terk eder. Daha sonra, kirasını ödeyemediği için tek odalık evinden atılır. Üstüne üstlük, part-time işinden hiçbir ücret alamadan kovulur. Umutsuzluk içinde kalan In-Sung, iyi ücret ödedikleri için bir ilaç firmasının düzenlediği ilaç testine gönüllü olarak katılır. Ancak kullandığı ilacın bazı yan etkilerine maruz kalır. Artık o, insanüstü bir zekâya ve güce sahiptir.

Not: "Romance Full of Life" dizisi, "Three Color Fantasy" adı altında toplanmış, konusu farklı olan ve her birinin bir rengi temsil ettiği dizilerin ikinci mini dizisidir.
***

 Ma Boy 2012

İlk izlediğim Kore mini dizilerinden Queen of the Ring'den sonra en sevdiğim kinci mini dizisidir.

Konusu: Şarkıcı olma hayali kuran bir kızın gittiği müzik okulunda oda arkadaşı kız kılığında bir erkektir.
***

 Splash Splash Love 2015

En tatlı olanlarından mutlaka izleyin:) Moon Lovers dizisinin çok minik hali bence benzettim ben..

Konusu: Danbi tamda üniversite sınavına giderken istemediği bir durum meydana gelir ve kendini birden Joseon Hanedanlığı dönemine gider ve orda kralımızla karşılaşır. Ve bakın neler oluyor.
***

The Miracle 2016

Yine çok tatlı çerezlik yer yer ders verici bana göre harika bir mini diziydi.
Konusu: Kwon Si Ah bir model, bir oyuncu ve aynı zamanda da popüler bir grubun üyesidir. Kwon Si Ah’ın birde ona çok benzeyen ikizi vardır. Bir gün Kwon Si Ah ve ikizi yer değiştirir. 12 bölüm(10 - 16 dk.) 

WEB DRAMA.
***

 When You Love Yourself 2018

İnsanların dış görünüşlerinin önemli olmadığını anlatması harikaydı benim için izlemenizi tavsiye ederim 2. sezonu da yapmışlar ama daha onun çevirisi yok.


Konusu: Birinin standartlarını karşıladığım için mutlu olabilir miyim? Kendimi olduğum gibi sevmek nasıl birşey? gibi sorulara cevap veriyor. Bölüm Sayısı: 6 (Her bölüm 10 dk), 2. sezon Bölüm Sayısı: 10 (Her bölüm 10 dk)

WEB DRAMA. Dizinin 2. sezonuda var ama daha izlemedim.
***

The Way I Hate You 2019



İzlemekten vazgeçtiğim 2 bölümlük bir diziydi. Tekrar izleme fırsatım oldu neden erteledim diye hep sorgularken gördüm kendimi uzun zamandır izlediğim en iyi mini Kore dizilerinden bir tanesi gerçekten hemen izleyin derim. İzleme linki Youtube!

Konusu: Miri bilmeden en yakın arkadaşı Dasom'un erkek arkadaşına tutulur. Dasom onun biricik ve en iyi arkadaşıdır. Miri'nin bir karar vermesi gerekiyordur. 
Webtoon'dan uyarlamadır.

Bölüm Sayısı: 2
*** 

Naked Fireman 2017

Dizi kapağına bakınca bl aksiyon olduğunu düşündüm. Tam tersine çok tatlı ve heyecanlı bir diziydi. Dizi kısa ama 16 bölümlük dizilerin tadını vermedi değil ben çok beğendim ve herkse de tavsiye ederim.

Konusu: Kang Chul Soo(Lee Joon Hyuk) İşini severek ve isteyerek yapan bir itfaiyecidir. Hasta arkadaşının tedavi masraflarını karşılayabilmek için çıplak mankenlik yapmaktadır. Daha sonra, 10 yıl önce gerçekleşmiş bir kundaklama davasının sanığı olarak yargılanmaya başlanır. Kang Chul Soo ve gizemli varis Han jin Ah(Jung In Sun) gerçek suçluyu bulmaya çalışırlar.
Bölüm Sayısı: 4
***

İzlemekten hoşlandığım Kore mini dizileri bunlardı izledikçe ve sevdikçe eklemeler yapacağım. 
Sizden tavsiyelik bekliyor olacağım. Takipte kalın!

12 yorum:

  1. Ben maybe,maybe not ve ending again dizilerini bulamadım bana izleye bileceğim bir site önerebilir misiniz ��

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Youtube bak istersen genelde mini diziler Youtube'da hemen veriliyor.

      Sil
    2. Bende bulamadim hicbiryerde ya

      Sil
    3. ending again dizisinin cevirisini hicbir sitede bulamadim lutfen bildigin bir yer varmi çok isterim izlemeyi

      Sil
    4. Youtube'dan izledim İngilize altyazılı olarak var ayarlardan Türkçe yapıp izleyebilirsin link bıraktım dizi yazısının yanına :))

      Sil
    5. alt yazili kisimda türkçe altyazili yok ayarlar kısmından nasıl yapabiliyoruz kusura bakmayın gercektem

      Sil
    6. Bilgisayardan hemen oluyor zaten ama telefondan izlemek için Yandex indir oradan Youtube gir otomatik çevirinin açık olduğundan emin ol.

      Sil
    7. Web Drama Turkey 'de Ending Again var ama öbürleri var mı bilmiyorum. Ordan izleyebilirsin. Ben hep mini dizileri oradan izliyorum.

      Sil
    8. Web drama turkey kanalında nerdeyse tüm mini kore dizileri var ve güncel dizileride izleyebilirsiniz çok çabuk ve doğru çeviriliyor Türkçe altyazılı

      Sil
  2. The day when we broke up ya da diğer adıyla one more time 'a bak derim. Birden çok kez izlediğim bir diziydi:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba.
      Listeme ekledim mutlaka izleyeceğim, teşekkürler:))

      Sil